ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πόσο συχνά και με τί ποσότητες μπορώ να “ταΐζω” τo σύστημα eco digest;

Αυτό θα εξαρτηθεί από τον τύπο των οργανικών αποβλήτων που ρίχνετε μέσα. Αλλά ως γενικός κανόνας, θεωρείται το να προσπαθείτε να την “ταΐζετε” κάθε 2 με 3 ώρες. Όσο πιο υψηλή είναι η συχνότητα ‘ταΐσματος’ τόσο πιο υψηλός είναι και ο συντελεστής απόδοσης της “χώνεψης” μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Το “τάισμα” της συσκευής θα εξαρτηθεί επίσης και από τον τύπο του οργανικού απόβλητου καθώς και από το μέγεθος. Σε γενικές γραμμές: Υπάρχουν διάφορα μεγέθη από 150 – 1000 kg ημερισίως.

Οι μικροοργανισμοί χρειάζονται γέμισμα;

Όχι, το δοχείο των μικροοργανισμών είναι κλειδωμένο και είναι προσβάσιμο μόνο από το τμήμα υποστήριξης. Αν ανάψει το κόκκινο το λαμπάκι του μικροβιακού αισθητήρα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης για να προγραμματίσουμε ένα σέρβις επαναγεμίσματος. Παρακαλούμε σημειώστε ότι το λαμπάκι μπορεί να ανάψει όταν το επίπεδο θα είναι χαμηλό, ωστόσο θα έχετε μικροοργανισμούς για μία ακόμη εβδομάδα.

Χρειάζεται καθόλου να απενεργοποιώ την μηχανή;

Όχι, την συσκευή ecodigest δεν θα χρειαστεί ποτέ να την απενεργοποιήσετε και θα πρέπει να είναι μονίμως σε λειτουργία. Μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα χρειαστεί να την απενεργοποιήσετε. Έχετε υπ’ όψη σας ότι η συσκευή ecodigest μπαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναμονής όταν έχουν περάσει 12 ώρες αφότου η θύρα ανοίξει για τελευταία φορά.

Η όλη διαδικασία αφήνει καθόλου υπολείμματα;

Όσο τροφοδοτείται η συσκευή ecodigest αυστηρά με οργανικό υλικό, δεν θα υπάρχουν καθόλου υπολείμματα. Έχετε υπ’ όψη ότι κάποια προϊόντα παίρνουν παραπάνω χρόνο για να “χωνευτούν”. Για παράδειγμα, μαρούλι και φλούδες θα “χωνευτούν” πολύ πιο γρήγορα από κόκκαλα κοτόπουλου. Οι μικροοργανισμοί θα συνεχίσουν να “χωνεύουν” τα οργανικά απόβλητα μέχρι να μεταβληθούν σε λύματα γκρίζου χρώματος.

Με ποιον τρόπο διαλύεται το οργανικό απόβλητο;

Το οργανικό απόβλητο εντός της συσκευής διαλύεται με αεροβική “χώνεψη” – διαδικασία κατά την οποία οι μικροοργανισμοί χρησιμοποιούν οξυγόνο για να διαλύσουν την οργανική ύλη μέσα σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα.

Η διαδικασία είναι αποτελεσματική;

Ναι. Η τεχνολογία της ecodigest θέτει σε χρήση την αεροβική “χώνεψη” προσλαμβάνοντας έναν φυσικώς προκύπτων μικροοργανισμό. Με το να εξισορροπεί το περιβάλλον μέσα στον αντιδραστήρα, η διαδικασία αυτή είναι ικανή να μετατρέπει στερεά οργανικά απόβλητα σε λύματα, κατά μέσο όρο μέσα σε 24 ώρες.

Μήπως οι Μικροοργανισμοί επηρεάζουν την ασφάλεια του περιβάλλοντος εργασίας μας;

Οι Μικροοργανισμοί που χρησιμοποιούνται είναι από έναν συγκεκριμένο τύπο που είναι παρών στο φυσικό περιβάλλον.

Πού πάνε τα λύματα όταν φεύγουν από το μηχάνημα;

Όταν τα λύματα φεύγουν από το μηχάνημα, πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στο εσωτερικό σύστημα αποχέτευσης και στη συνέχεια στο δημόσιο σύστημα αποχέτευσης. Από εκεί θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και τελικά θα καταλήξουν σε ποτάμια, λίμνες ή άλλους τόπους, ως αποκαθαρμένο νερό.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την εγκατάσταση;

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μέσα σε μία ημέρα.